American Wedding & Philly updates
Hee lieve allemaal, howdy!
Okee, het is weer zo ver... ieder jaar haalt het camp leven me in en tegen Second Session worden de updates steeds minder, haha. Wat overigens niet wil zeggen dat het minder leuk wordt hier! Het is nog steeds net zo bijzonder en fantastisch! (Het is meer een geval van teveel werk en minder energie dus iedere 5 minuten die ik vrij ben staar ik of naar het plafond of ik slaap wanneer ik maar kan...

Hoe is het met jullie in NL? Heeeel erg bedankt voor de lieve reacties, emails en berichten! Het is altijd zo fijn om iets van thuis te horen. Er is zoveel gebeurd sinds mijn laatste weblog dat ik niet weet waar ik moet beginnen. In vogelvlucht:
Performance week was geweldig!!! De beste optredens tot nu toe. Vooral de toneelstukken, ongelooflijk. Ik heb het geen enkele show droog kunnen houden. Het talent van de kinderen is zo bijzonder, ze gaan helemaal in hun rol op. We hadden een drama wat erg indrukwekkend was (te eng voor mijn southies zelfs, we moesten die avond echt een therapie met de acteurs organiseren haha), maar ook een schattige musical en een hilarische comedie. De music concerts waren beter dan ooit, vooral dankzij de nieuwe staff (erg goed in het arrangeren van stukken, bijvoorbeeld Cruella de Vil voor ongebruikelijke instrument combinaties), Jasmine met haar strijkers ensemble (mooie muziek!!) en Eli's Brazillian percussion group(check de video, het bouwt op, alle kinderen komen er ineens bij vanaf 5 minuten ongeveer, het tweede gedeelte is zooo cool!!)
Intersession vloog voorbij (eindelijk tijd met Jeni, Rachael en Joelle) en voordat we het wisten waren er 250 nieuwe kinderen. Zo gek, nieuwe namen etc. Ik had wel het gevoel dat iedereen relaxed was en beter voorbereid. Ik had een hele fijne dag, de nieuwe kinderen zijn zo lief en schattig (als in: piepkleine ronde meisjes met blonde pijpekrullen) en leuke gesprekken met de ouders. Oja - die zondag ben ik een beetje meer Amerikaans geworden - mijn eerste Tornado Warning overleefd! Jawel dames en heren. Het gebeurt bijna nooit in NJ maar net nu ik onderdeel ben van het officiele Emergency Response Team gebeurt het wel...

Nouja, verder alles goed. Mijn meiden Kayla en Isabel zijn op camp dus dat maakt het al een feest om iedere ochtend op te staan. Kayla is ook mijn piano student dit jaar dus we hebben lekker veel tijd dit jaar en de heeft de afgelopen week al Amelie leren spelen, zo leuk (ze herinnerde het zich nog van vorig jaar, dat ze het zo mooi vond als ik het speelde! schattig). Verder heb ik twee nieuwe meiden in Bunk 14 waar ik echt verliefd op ben, maar waar ik nog niet genoeg tijd mee heb doorgebracht (vanwege Wisconsin) maar ik kan niet wachten om hen beter te leren kennen: Hadley & Emily. Bunk 16 is overigens een Tweeker bunk, dus nade showcase dit weekendis South echt piepklein!
Vandaag ben ik vrij, ik ga zo naar Philly met Rachael en Jeni, want we hebben een date met niemand minder dan onze Emi Buchanan. (Iedereen op camp vindt het overigens hilarisch dat we ook onze vrije tijd het liefst met southie campers doorbrengen, haha) Ze gaat ons haar huis laten zien, we gaan samen lunchen en een beetje door de stad toeren. Ik ben nog niet echt in Philly geweest dit jaar, dus het wordt vast een leuke dag!
Tenslotte... Amanda's wedding. Het was zooooooooooooooo fantastisch!! Ze was zo'n prachtige bruid, mooie jurk.... WOW. Precies wat ik zou kiezen. Het was sowieso superfijn om haar weer te zien, tijd samen te hebben, weer bij haar ouders te logeren (die me nu ook echt als familie begroeten, heerlijk was het) en natuurlijk haar Andre te ontmoeten. Het waren redelijk drukke dagen (laatste voorbereidingen, jurk ophalen, buffet maken etc) maar ook zo'n welkome afwisseling van camp... eindelijk lekker eten en meer slaap! (Ik voelde daar pas hoe uitgeput ik ben, maar goed, op camp vind je altijd wel een manier om door te gaan.) Kortom, fijnfijnfijn. De dag zelf was een groot feest! Het is zo leuk om te zien hoe een bruiloft hier werkt. 's ochtends zijn we naar een shopping mall geweest met alle bruidsmeisjes om onze make up te laten doen. Iedereen ging ook naar de kapper voor de haren, Shelly heeft mijn haar weer gedaan (ik moest met krulspelden slapen hihi). Om 13 uur begon de ceremonie, ik speelde Grieg toen iedereen (de bridal party) de rode loper liep... de persoonlijke vows waren prachtig, en veel emotionele momenten (kaars voor Andre's overleden moeder), bedanken van de ouders, en geweldig omte luisteren naar de Amerikaanse dominee (voor mij was het een soort mini hour of power :)) Ik was dus onderdeel van de bridal party, wat betekent dat je de hele tijd ook aan het altaar staat (met een boeket) en bij de afsluitende muziek down te aisle loopt, ik aan de arm van Bryan, Amanda's broer. Daarna de receiving line: iedereen komt langsgelopen en feliciteert iedereen. Erg leuk was dat! De rest van de dag hebben we vooral heeel veel foto's gemaakt (ik probeer gauw te uploaden, niet makkelijk op camp zoals jullie gemerkt hebben haha), in de kerk en in een park etc. Het diner was een mix van VS en Jamaican food, en 's avonds urenlang gedanst. Afscheid van Amanda was raar en moeilijk maar het hele weekend was een bevestiging van onze bijzondere band en daar ben ik vooral heel erg dankbaar voor.
Camp: zaterdag weer de showcase, en daarna gaan we alweer de laatste lesweek in. Volgende week gaan we op trip day met south naar Cape May, varen op een groot schip!! Dat wordt was superleuk.
Okee, we gaan zo vertrekken... heeeeeeeel veel liefs vanuit NJ (of eigenlijk PA op dit moment) en ik probeer meer te mailen als ik de mogelijkheid heb en ook jullie persoonlijke mails te beantwoorden. Ik denk aan jullie!!
Liefs Loes xx
Lieve Loes! Het klinkt echt fantastisch allemaal! The apple farm, de kinderen, de bruiloft, de muziek, wat bijzonder! Geniet ervan. Liefs!
Hahaha.. mini hour of power :)
Weer geweldig verhaal Loes en ik ben trots dat je het tornado-warning-schuilen-in-het-theater-moment hebt overleefd!
Kan niet wachten op de foto's van de bruiloft!
Kussen voor nu,
xx
aaah en die link is vet!
Ha die Loes,
Wat een verhaal weer! Smullen gewoon! Ik kan me voorstellen dat je af en toe slaap tekort komt.
Geniet nog maar lekker!
liefs,
Corien
Wat ontzettend leuk, al die verhalen!
Ik zag het video'tje van de percussiegroep... gaaf!
Ik kan me voorstellen dat dit verslavend is en je er ieder jaar weer heen wilt, en bijslapen doe je maar weer als je thuis bent!
grtjs, Carla