Princess Leia @ Appel Farm Summer Arts Camp

Graduation & "Miss outta control bachelorette"

Howdy y'all,

Daar ben ik alweer! Het is rustig hier in huis (in Hartland) dus ik heb even de mogelijkheid om jullie te updaten. (Waarschijnlijk is deze regelmaat er niet meer wanneer de kinderen er zijn haha, maar goed, je weet nooit!) Het is zo'n druk weekend geweest, ongelooflijk!!

Vrijdag ben ik dus aangekomen in Wisconsin. Tot nu toe is dit de staat waar ik me het meest thuis zou voelen (waarschijnlijk door de regen - jawel!). Het is ook iets minder heet en vooral minder 'humid', verschrikkelijk die warme amerikaanse deken die overal in de lucht hangt van New Jersey tot Ohio. Het weerzien met Amanda was geweldig! We hadden halverwege afgesproken in Font du Lac (hoe Frans klinkt dat? Ze zeggen het hier natuurlijk wel heel anders en lekker plat Engels...) dus ik had eerst een uur in de auto met de moeder van Amanda. Een geweldige kans om elkaar beter te leren kennen! We hebben veel gemeenschappelijk en ze was erg open over haar gezondheid en de adoptie & jeugd van Amand. Heel bijzonder! We hebben ook hard gelachen, ze is ontzettend grappig. (De airco deed het niet en dat is in Amerika een groot drama - Amerikanen zijn zo gewend overal airconditioning en ventilators te hebben!) Maar goed, Amanda weer te zien was dus superleuk. Ze zag er heel mooi uit! Ze kwam net uit werk en dat is ook al anders dan haar camp outfit natuurlijk, haha. Ze werkt tegenwoordig in HeidMusic, een muziekwinkel waar ze piano's en vleugels verkoopt. Na de zomer wil ze weer meer gaan lesgeven, maar dit was op het moment praktischer met de bruiloftsvoorbereidingen. We hebben eerst bijgekletst in de auto naar Appleton, en daarna zijn we uit eten geweest in een 'chique' Amerikaans restaurant (Amanda wilde iets speciaals voor de eerste avond, schattig haha). Dat soort plaatsen hebben voornamelijk hamburgers maar dan meer zelfgemaakte & verse ingredienten. Het zag er mooi uit van binnen, en we hadden uitzicht op de rivier die door Appleton stroomt. Daarna zijn we naar Amanda's huis gegaan. Ze woont tijdelijk bij vrienden tot de bruiloft (ook in de VS is het moeilijk een appartement te vinden), dus die heb ik ook ontmoet: Sam en Paul en hun kleine baby Grayson. En de grootste TV die ik ooit gezien heb... serieus, echt GIGA. Gewoon de hele woonkamer. (Ik heb het even nagevraagd, het was een 61' voor de liefhebbers die dit lezen... :)) Maar goed, leuk om zo in Amanda's leven te stappen en haar kamer te zien. Lekker lang geslapen die nacht, dat was wel fijn na de busreis!

Zaterdag zijn we naar een restaurant gegaan voor ontbijt (natuurlijk! Begin alweer een beetje amerikaans te worden ;)) - grote omeletten en fruitsalades. Daarna naar de kapper - Amanda's haar laten doen voor de Bridal Shower. Vervolgens wilde Miss Bachelorette dat ik er een beetje wilder zou uitzien die nacht dus we hebben in een uurtje hoge zilvere schoenen (ook alvast voor de bruiloft) en een jurkje gekocht... en de bridesmaid dress gepast! WOW!!! Hij is echt mooi! Veel mooier dan ik had gedacht, echt iets wat je vaker kunt dragen. Hij wordt nu op maat gemaakt dus ik heb 'm nog niet, maar als ik weer bij mijn kabeltjes ben upload ik zeker een foto.

Okee... de Bridal Shower. Echt een coole traditie! Laten wij het ook gaan doen! haha. We kwamen bij het huis van Amanda's collega Debbie, zij was de gastvrouw. Allemaal roze hartjes ballonnen aan de brievenbus, zo schattig. Binnen was ook alles versierd en er stond een trouwjurk op een pop en allemaal lekker eten (vooral veel fruit, salades en chocolade). Lila bordjes etc. Eindelijk Tammy ontmoet - Amanda's beste vriendin, de andere bruidsmeisjes en een heleboel vriendinnen van Amanda en haar moeder. Zo gezellig! Bij binnenkomst moest je een tekst schrijven op een papiertje 'Words of Wisdom for Amanda', en in een versierde doos doen. We gingen eerst eten tot iedereen er was en toen opende Tammy (ook Maid of Honor) de shower officieel met een welkom en een quiz - hoe goed kent de bruid de bruidegom? Leuke vragen over zijn favoriete eten, sport, films etc. Ze deed het redelijk, maar natuurlijk hilariteit alom toen bleek dat ze zijn leeftijd verkeerd had hahaha. Nouja, weet ze het nu tenminste, 6 weken voor de bruiloft... ;) Na de quiz kwam het uitpakken van de cadeautjes. Iedereen had mooi inpakpapier, echte Amerikaanse supersentimentele kaarten en lintjes. Van de linten wordt een oefenboeket gemaakt (voor dinner rehearsal de dag voor de bruiloft) en verder is de grap dat ieder lintje wat je breekt een baby betekent... kortom, heel veel mensen pakken hun cadeautje expres heel strak in. En Amanda's moeder Debbie was hardop aan het duimen voor veel kleinkinderen haha. Veel cadeautjes hadden te maken met een goede huisvrouw zijn en ze kreeg dan ook veel kookspulletjes (ovenschalen etc). Tenslotte deden we de Words of Wisdom, alles werd voorgelezen en de bruid koos haar twee favorieten - en die kregen dan ook een klein cadeautje. Ik was zowaar een van de twee haha wat een grap. Dus nu heb ik een leuk setje oorbellen en een enkelbandje. Als afsluiting werd er gekletst en gegeten, het vloog voorbij.

Het feest ging echter verder... met de bridesmaides en nog een paar vriendinnen gingen we inchecken in een hotel in Appleton. Daarna uit eten bij Uno Grill (eindelijk niet-gefrituurde aubergine!!) en iedereen was al lekker op gang met de cocktails. Toen terug naar het hotel om klaar te maken voor de bachelorette party. Iedereen ging omkleden, dikke make up-op, heel veel getut maar vooral samen, dat was superleuk. Echt zoals je vroeger naar een schoolfeest ging met je beste vriendinnen - elkaars oogschaduw doen en elkaars haren krullen of opsteken. Michelle heeft mij een volle bos krullen gegeven en van Andrea kreeg ik een volledige make over wat betreft de make up - daarna noemde iedereen me rockstar hahaha. Amanda zag er geweldig uit, veel te korte jurk natuurlijk, en een sjerp met 'miss outta control bachelorette', compleet met lampjes. Ach ja, over de hele avond kan ik verder niet zoveel schrijven want onze deal van tevoren was 'What happens in Appleton stays in Appleton'... ;) Nee hoor, het was verder niet veel meer dan een avond barhoppen en dansen, en het was supergezellig - geweldige groep mooie vrouwen.

Pffff dit verhaal is eindeloos - zondag namelijk Amanda's graduation! Zo grappig om haar te zien met gown & cap, precies zoals in de film. Laurence University heeft een prachtige campus, compleet met een kathedraal voor concerten. Ik heb echt genoten van de Amerikaanse toespraken - alles hartstikke over de top, geweldig!! Heel veel awards voor docenten (excellence in teaching, excellence in scholarship and creative activity etc). Er kwam ook een nobel prize winner om te vertellen hoe belangrijk het is om je grootste passie te volgen en hoe ver je dat kan brengen, dat je niet bang moet zijn om van het pad af te wijken. Er werd ook lekker veel geciteerd natuurlijk - 'Be the change you want to see in the world' (Gandhi). Het uitreiken van de diploma's ging redelijk snel, de kandidaten lopen een voor een het podium op, hun naam wordt opgeroepen. Ik heb een paar filmpjes, die komen! (kabeltjes :))

Okeeeee laat ik het voor nu hier maar bij houden, er is zoveel meer maar ja, dat komt ooit nog wel! Het is fijn bij Amanda's familie en om haar achtergrond zoveel beter te leren kennen. Ik heb vanmorgen meegeholpen met de wedding invitations (dichtplakken en adresstickers), leuk!

Vannacht weer met de Greyhound naar Jeni, en dan begint onze road trip richting camp. Het wordt een bijzondere zomer! :)

Hoop dat alles goed is bij jullie. Nogmaals bedankt voor de reacties, het is zo fijn om Nederlandse berichtjes te ontvangen!

Tot gauw! Liefs Loes xx

Janneke

Jeejjjjj wat een heerlijk verhaal! Echt superleuk voor jou om dit allemaal zo van dichtbij mee te maken. Als je terug bent wil ik alles in kleuren en geuren horen. Geweldig!
Geniet ervan Lieve Loes
xx

Elsie

Niceeeee ;)

Renske

Oeh yes, wat een verhaal weer!!!
Ik kan de hilariteit van zo'n dag feest helemaal door je woorden heen meemaken haha.. en Loes: jij als rockstar?! IK WIL FOTO'S ZIEN :D

Liefs!

nadia

lieve Loes, wat heb je weer een hoop meegemaakt, is er nog wel ruimte in je hoofd om al die indrukken op te slaan.... Heerlijk om eens mee te maken wat er allemaal komt kijken bij een echte amerikaanse bruiloft (en het is geloof ik echt zo als op TV!) Goede reis naar camp enne....ik hoop dat je gauw bij de kabeltjes bent :) Liefs, Nadia

suus

Lieve Loezie
wat een verhaal weer, super-amerikaans, heeel erg gaaf. Wat heeerlijk voor je dat je Amanda weer dichtbij je hebt, echt supertof.. En ontzettend leuk dat je alles in die traditie helemaal mee maakt! Heb het goed, hou het goed, niet te veel nadenken maar genieten! Je kan het!
DIKKE BRASA's - S

Inge

Hoi lieve meid,
Wat klinkt het heerlijk allemaal daar! Geniet ervan en succes met de eerste dagen op Applefarm!
Ik ben helemaal in de ban van 'de fascinerende vrouw', echt geweldig en heel inspirerend! Echt bedankt daarvoor.
Ik ben erg benieuwd naar je foto's en filmpjes.
Liefs, Inge

Mesolien

Ha Loezz!

daar ben ik weer. Je schrijft zo aanstekelijk dat elke keer als je er een verhaal op zet, ik 'm wel moet lezen en ondertussen mezelf helemaal zit te vermaken met beelden in mijn hoofd die voortkomen uit jouw verhalen. Ik zie het helemaal voor me!! Ook het "desperate housewives gehalte" / "Amerikaanse Schoolfilms", met lange brede lanen en grote tuinen, te grote tv's, alles over the top en vooral beelden van de onderlinge uitwisseling van Amerikaanse ladies-to-be in een bruiloftsstemming ergens in Appleton.. Volgens mij valt het op in de buurt, kent nu iedereen jullie??

Zijn er ook wel mannen?? Leuke mannen? Ja hou je ogen open! :-)

Veel plezier! Liefs

Eveline

Hilly

Ohhhh wat gaaf zeg! Het klinkt allemaal heel erg goed! En zo leuk!

Heel veel plezier nog lieve Loes!

Tertia

Hoi Loes,

Wat een avonturen! Leuk om dagelijks op de hoogte te blijven van al je belevenissen. Heel wat beter dan het voetbal in Nederland. Hier is alles goed, bijna vakantie.... Zit je eigenlijk ver van New York vandaan.... Daar maken we eind juli een stop over van 3 dagen.
Thomas zit nog op pianoles, Jasper en Hidde zijn ondertussen gestopt. Drie keer raden waarom.........
Heb je je kabeltje weer gevonden?

Fijne dag maar weer,

Groetjes van ons allemaal,

Jasper, Thomas, Hidde, Martin en Tertia

bruno

And now, your highness, we will discuss the location of your hidden rebel camp...

Miriam

hoi Loes, wat klinkt dat gezellig zeg!! een échte Amerikaanse bruiloft ;) nog een paar weken... heeel veel pleziernog!! xxx