14 jul. 2010
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Hallo lieve allemaal,
Sinds afgelopen zondag durf ik bijna niet te vragen hoe het met jullie gaat... haha. (Het hele camp was voor Nederland hoor, alle vlaggen van mij en Joelle waren uit de kast gehaald en de wedstrijd werd gekeken in de staff lounge. Dus dat was wel een grappige vertoning!!)
Maar goed - even een camp update tussen de minors door!Ik heb het gevoel dat ik een jaar in te halen heb, dus het gaat maar weer even kort per dag. Vorige week hadden we onze eerste Beach Day! Het was zeker boven de 40 graden (ook hier is een hittegolf aan de gang) en het was dus fijn om aan het strand te zijn en wat zeewind te hebben. Lekker gezwommen en een fijn gesprek had met Jasmine (Head of Coop). Natuurlijk vlogen de kinderen weer op het eten af, candy, shipwrecks, ice cream, pizza, french fries... mmmmm. We hadden echt een paar misselijke southies in de bus (het ging niet echt mis gelukkig, haha... maar wel buikpijn!) De dag daarna heb ik geborduurd als workshop. Het was fantastisch, ik had meer dan 12 mensen - een nieuw persoonlijk record!! (normaal heb ik nooit meer dan 5 of 6 belangstellenden). Het was zo grappig, ik moet er nog over nadenken hoe je iedereen in een uurtje iets kunt laten maken. Sommige kids deden het erg goed, maar verder was ik voornamelijk hun werk aan het uithalen en knoopjes aan het afknippen haha. Ze vonden het wel leuk en wilden verder gaan tijdens free time! Dus dat was een goed teken. De donderdag daarna had ik een super early night en ben ik uit eten geweest (thaise curry) met Jeni, Rachael en Lydia. Het was echt hilarisch!! Lydia is ongelooflijk grappig en kan verhalen vertellen met allerlei cliffhangers en gekke gezichten. Vrijdag hadden we de DANCE. Kortom, drama in South... alle meiden (9 en 10 jaar) vroegen namelijk een jongen als date, en al die Bunk 15'ers wisten niet hoe snel ze weg moesten komen, haha. (Soms zelfs letterlijk, gillend en sprintend!) Vervolgens gingen ze voor de oudere mannen in North, en de meesten hadden uiteindelijk inderdaad iemand gevonden. Maar goed, des te meer drama voor die paar meiden die alleen overbleven. (Dit is overigens ieder jaar hetzelfde verhaal, misschien herinneren een aantal mensen zich nog de toestanden tussen Alorah & Cordelia van vorige zomer?) Oja, het was trouwens erg schattig - 2 jongens hebben wel een meisje mee uitgevraagd! Shane vroeg Taylor, omdat hij haar zo lief en mooi vond en hij had zelfs een liedje voor haar geschreven (!!) en Cyrus vroeg Havi, en Havi was zo trots dat ze het twee dagen lang aan iedereen vertelde die ze tegen kwam op camp.
Afgelopen zaterdag... Two Week Showcase!!! Ongelooflijk hoe snel de tijd is omgevlogen... de tweekers hadden al hun shows. Het was een geweldige dag met een music concert (heb het koort begeleid), Art Show, Video show, Dance Show en twee toneelstukken (Many Moons en How to Eat Like a Child). Alles was prachtig, iedere keer vergeet ik het een beetjemaar wanneer ik dan in het theater zit weer je precies waarom je hier bent en hoe bijzonder het talent van de kinderen is. De toneelstukken waren allebei geweldig en zooooooooo hilarisch!! Ik heb echt dubbel gelegen. De kostuums waren ook prachtig, vooral van Many Moons, dat was een soort sprookje dus ik kon genieten van de jurken van de koningin, prinses, heks etc. Lekker veel glitters! (En southies in de hoofdrollen, ze zijn altijd zo goed, verrassend onbezorgd, doen gewoon nog alles!)
Zondag afscheid van de tweekers, en visiting day... 's avonds Carnival (aka Kermis), warm fuzzies, waarzeggers, nailpolish parties en andere gekke kraampjes. Iedereen trouwt met elkaar - ik ben (voor de derde keer) getrouwd met Dana Miller... met het verschil dat we dit jaar ook ringen kregen. YESSSS. Dus nu draag ik de hele dag mijn ring en ik wapper ermee zoals ik jullie allen vast al eens heb gedemonstreerdDana is overigens in Coop dit jaar, zo grappig om haar steeds ouder te zien worden maar nog steeds dezelfde schattige warm fuzzies van haar te krijgen. Ze doet geen piano dit jaar, ik mis haar wel in de lessen! Piano gaat verder goed... 's ochtends hebben we een beginners groep (10 campers), maar inmiddels werken ze bijna allemaal aan duetten, ze gaan echt hard. Volgende week performance week!! Collin heeft een eigen stuk geschreven en Anne werkt aan Once upon a dream van Sleeping Beauty. Major 2 heb ik overigens veel oude bekenden: Emi!! & Josh Posner (die in de afgelopen 2 weken een Chopin wals heeft ingestudeerd, eindelijk gaat hij zo hard als hij moet gaan met het BIZARRE talent wat hij heeft, hij is er zoals altijd de volle 8 weken en ja ik heb nog steeds een zwak voor hem ondanks dat zoveel mensen hun handen vol hebben aan heb haha). En Eric Schwartz, voor wie hem nog kent van vorig jaar.. hij zong (!) trouwens een solo in de tweekers showcase maar op zo'n manier dat ik er meteen van volschoot, verhaal voor later.
Gisteren zijn we met South naar de Aquarium geweest (soort Sealife). Erg cool, en mijn eerst keer als trip leader; kortom procedures, geld voor toegangskaartjes, contact met de buschauffeur, namen roepen in de bus etc. Het was een hele leuke dag vol mooie gekleurde vissen en schattige pinguins.
Vandaag Peace Day op camp, zometeen gaan Jeni en ik 'wish writing' leiden - en daarna sturen we de wensen de wereld in met behulp van Rachael, zij gaat mensen leren om er papieren vogels van te vouwen (heeeel mooi!) Morgen heb ik weer een workshop, dit keer ga ik haken - de bloemen die ik zoveel gemaakt heb in Zwitserland! Ben benieuwd of ik daar ook mensen mee krijg. Zou leuk zijn!! Verder heeeeeel slecht weer inmiddels, alleen maar regen en onweer en ik moet met bergschoenen en ponchos over camp. Ben benieuwd. Rest van de week: Friday Night Concert en Dinner Dance... en dan komt performance week er al weer aan, mijn FAVO!! week.
Jullie horen het allemaal weer... hoop dat het inmiddels iets minder heet is daar...
Veel liefs xxxx