Princess Leia @ Appel Farm Summer Arts Camp

Good morning Columbus!

Heeeee lieve allemaal,

Daar ben ik eindelijk met mijn eerste verhaal vanuit de USA!! Het is zoooooooooo geweldig hier, echt ongelooflijk. Het weerzien met Jeni is fantastisch en haar familie is echt heel schattig. Ik heb iedereen gisteravond meteen ontmoet - eenspeciale welcome party haha!

Maar goed, ik zal bij het begin beginnnen

Wink
. Op Schiphol ging alles behoorlijk snel. Ikben eerstzo'n speciaal reiskussentje gaan kopen (een heeeeeelesaaiezwarte voor volwassenen, en helaas niet de gekleurde kinderversie met een bijtje- met losse vleugeltjes- of een krokodillekop die ernaast hing... het was toch echt te klein haha). Vervolgens wasik een van de laatste bij de gate dus ik mocht meteen doorlopen. Nou ja, meteen... ik werd geinterviewd natuurlijk (zoals altijd op VS vluchten) en het meisje werd denk ik een beetje zenuwachtig van mij haha. Ik was te vrolijk en relaxed, en op de vraag - heb je nog iets gekregen van anderen,zei ik heel blij'jaaaa twee brieven van vriendinnen voor in het vliegtuig'. Heb je ze al gelezen? 'Nee, dat mocht niet'. Hahahaha. Te eerlijk van mijn kant, want dat is natuurlijk precies het soort verborgen bommen waar ze naar zoeken. Maar goed, ik mocht gewoon doorlopen hoor, wel even de handbagage open, overleg met de baas en uitgebreid gefouilleerd maar dat was het dan ook wel.

Toen kwam de beste verrassing van de ochtend; het vliegtuig was maar half vol. Kortom, ik had een bank voor mezelf... 3 stoelen!!! Ik kon dus bij het raam zitten en mijn benen strekken en in alle mogelijke posities slapen, heerlijk. Dat was ook het enige wat ik 7 uur lang kon denken, iedere keer keek ik even opzij en dacht ik 'wow wat heerlijk!' Heerlijk heerlijk. Ik ga voortaan altijd op een dinsdag in het laagseizoen haha. De vlucht ging best snel, leuk eten (tortellini) en mijn Appel Farm papieren weer eens doorgelezen. Er staan zo'n fantastische dingen in, ik ben zo blij met mijn taken. Ik zal er nog wel een keer specifiekerop ingaan op dit blog, maar ik krijg steeds het gevoel dat dit precies de baan is die ik altijd al heb willen hebben. Ik heb zo'n zin in alles! Dus daar lekker over nagedacht en met een marker zinnen zitten aanstrepen.

In Philadelphia moest ikdoor de spannende douane (alle stempels gekregenhoor), mijnkoffer ophalen en opnieuw inchecken. Alles bij elkaar duurde wel anderhalf uur, lange rijen en veel verschillende checkpoints. Maar goed, toen had ik nog steeds een uur over voor mijn vlucht naar Columbus. Eerst een liter water gedronken en toen een soort fruitsalade gegeten (tegen die tijd leek het wel weer een beetje alsof ik aan een ontbijt kon beginnen haha). Mijn tweede vlucht was kort en gezellig - ik zat naast Elisa, een leuke vrouw uit Philly die werkt voor de university of the arts en voornamelijk kunstenaars aan werk helpt! Jaja. Ik heb haar kaartje haha. Ze kende Appel Farm ook goed, het was erg grappig. (Inmiddels weet ik ook alles over haar dochtertje van 3 en haar ex-vriendjes, dus we gaan Facebooken.)

Het landen op Columbus was cool!! Je zag het vliegveld heel goed liggen, we vlogen er eerst langs, toen een grote bocht en je kon de landingsbaan precies zien liggen! Nog nooit meegemaakt, echt geweldig. Het waren overigens twee knalharde landingen (Philly en Columbus) maar goed dat zal wel aan mij liggen haha. Ik vond het zo leuk toen ik er was. Ik dacht wel meteen - oja ik heb niks met Jeni afgesproken over waar precies! (Maar goed, vorig jaar had ik van alles afgesproken en daar had ik 6 uur lang niets aan, dus ik besloot maar op de telepatische band tussen mij en Jennifer te vertrouwen

Cool
... en terecht!) Ik liep de trap af en daar stond ze! Het was zooooooooooooo geweldig!! Meteen die zoete Amerikaanse kokos haha - dat hangt hier werkelijk overal. Lekker!!

Het is zo leuk om zo in Jeni's leven te stappen. Haar auto, haar straat, haar prachtige huis... wow, het is gigantisch!! Ze heeft een superleuke kamer met een eigen badkamer, en er zijn zoveel kamers op de begane grond, een baby grand, een hele mooie veranda aan de achterkant met een grote vijver, en een zelfgebouwde wijnkelder met een bar en een eettafel, het lijkt wel een restaurant. Ik werd letterlijk met open armen ontvangen door Jeni's moeder Sandy, en haar man Frasier. Daarna kwamen Andrew (Jeni's broer), Kristy en hun baby Campbell (inmiddels 3 maanden) en Erin (Jeni's zus) met Olivia, haar dochter van 3. En opa en oma! Zo lief allemaal. Gigantisch welkomst dinner, met taco's, rijst, guacemole en dipsauzen in alle soorten en kleuren. Iedereen was zo geinteresseerd en enthousiast. Andrew was hilarisch - 'Is Feyenoord a city?' Hij blijkt een hele goede voetballer te zijn en volgt alle belangrijke wedstrijden van de wereld. Hij ging maar door, hij wist waar Utrecht lag, en kende Ajax en FC Twente!! hahaha. Ook van Nistelrooij en hij wist alles over onze oefenwedstrijd afgelopen weekend. Nog nooit meegemaakt zoiets. Oja ze waren heel blij met de beschuit met muisjes. En Jeni was zooo gelukkig methaar armband!

Laughing
(Terwijl ik dit schrijf is zij haar kleding aan het aanpassen zodat ze 'm weer aankan...) Ik kreeg ook allemaal Star Wars en Disney cadeautjes, en Jeni heeft een spijkerrok voor mij gemaakt - echt prachtig!! En zelfgemaakte oorbellen.

Okee ik heb nu alweer het gevoel dat er teveel is gebeurd om op te noemen en dat ik al ongeveer een jaar weg ben... dus voor nu; het gaat goed, ik ben veilig aangekomen en ben blij bij Jeni te zijn. We hebben net lekker ontbeten (hele schaal vol bananen hahahaha zooo schattig! En zelfgemaakter fruitsalade met druiven, ananas en meloen). Ik word echt hartstikke verwend.

Zometeen gaan we lunchen (waarschijnlijk met familie) naar het conservatorium, een tentoonstelling en als het vanmiddag droog wordt (! haha) naar de Zoo (#1 in the country!! jawel en dat in Columbus Ohio...) Morgen waarschijnlijk naar het buitenhuisje van de familie - the cabin! En dan ga ik alweer met de Greyhound naar Amanda.

Ik hou jullie op de hoogte wanneer het kan! Heeeeel veel succes met alles daar, de laatste loodjes, (harmonie)tentamens, scripties, en andere (af)studeerprojecten!

Tot mails,

Heel veel liefs xxx

Loes

Yvonne

Hee Loes,
Wat leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt daar. Het klinkt echt geweldig! Houdt ons op de hoogte ;)
Veel plezier en geniet er van!
Heel veel liefs,
Yvonne

Nadia

Geweldig Loes, mijn oren toeteren...heerlijk...ga zo door!! Ik begrijp dat je het verschrikkelijk naar je zin hebt en in een warm nest terecht bent gekomen. Keileuk om op de hoogte gehouden te worden van je avonturen, heel veel plezier en tot gauw :) liefs Nadia

Els (uit Werkhoven)

Wat leuk om je belevenissen weer te volgen!!!
Heel veel plezier de komende weken. "Blijf genieten" is een overbodige opmerking want dat doe je met volle teugen, getuige je verhalen!!!
groetjes

Miriam

Hoi Loes,
Fijn dat je zo gastvrij bent ontvangen!
Als ik jou zo hoor, heb ik meteen zin om in het viegtuig te stappen en naar de USA, haha :)
Heel erg veel plezier, en hou ons op de hoogte :)
Veel liefs, Miriam

Miriam

( ik bedoelde natuurlijk, naar de USA te vliegen :)

Mesolien

Zo Loes!!

Wat een verhalen weer. Ik krijg helemaal zin in Amerika, Applefarm, taco's met 3 soorten dipsauzen en fruitsalades!! Zal wel komen omdat ik enorme trek heb en zo ga eten. (maar eerst nog boodschappen moet doen en ook nog moet stemmen. Maw.. wanneer ik ga eten, dat duurt nog even.) (en toch maar geen koekjes als diner...) Anyway, je hebt het behoorlijk naar je zin en je ontvangst daar doet het bloed in de aderen stromen! Heel fijn voor je. Geniet daar en maak een mooie tijd. Veel liefs,
Eveline

Renske

Haaa Loes,

fantastisch verhaal weer! Heerlijk te lezen dat je zo welkom bent :)
Keep us posted en geniet van de tijd samen met Jeni voordat je naar Appelfarm vertrekt en je geweldige taken mag gaan uitvoeren!!

Liefs!

ps. de musical was HI-LA-RISCH.. ik bewaar een film voor je ;)

Bruno

Hello princess,

How long before you can make the jump to light speed?

Ben

Corien

Hee Loes,
Fijn te horen dat je goed bent aangekomen.
Je geniet volop zo te lezen.
Houden zo!
Heel veel plezier daar '' and keep up posted!"
Corien

Sam

Ha Loesje!

Wat geweldig om te lezen allemaal. Ik denk dat je een geweldige zomer tegemoet gaat! Sterker nog, die is zo te horen al begonnen :)
Ik ben helaas volgende week pas in Londen, dus ik kon je niet meer zien. But we stay in touch!
xxxx Sam

suzanita (haha)

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX GENIET GENIET GENIET
alle goeds heb je verdiend lieve loez
smijt je erin, want je krijgt het dubbel en dwars terug! BEDANKT voor je lieve kaartje, ik mis je, maar denk elke dag aan je!
DIKKE ZOENEN

Lena

Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt Loes! Helaas kon ik niet op je afscheidsfeestje komen, ik zat bij mijn ouders in Maastricht, ook een soort buitenland. Geniet ervan en ben benieuwd wat je taken op de Apple Farm precies inhouden, maar dat ging je later vertellen. kus!

oma en opa

lieve Loes,fijn dat je goed bent aangekomen,en dan meteen volop in de picture staat.Ze snappen daar ook wel dat je zover van huis best een arm om je heen kan gebruiken.Een fijne bruiloft wat natuurlijk ook heel speciaal.is..Wij zijn onze koffers aan het pakken voor de reis naar Zwitserland waar we nog een tussenstop in de Pfalz Dtsld.van een paar dagen.Zo verdelen we de afstand een beetje en is de reis wat relaxter.
Geniet met volle teugen,en maak er ook een beetje vakantie van. liefs van oma en opa.