Square Dance & Mock Camp Day
Howdy! Jaaaaaaa ik heb mijn cowboyhoed alweer opgehad! :) Gisteravond was het namelijk mijn favoriete moment van Staff Week: Square Dance...

Verder waar ik gebleven was... Zaterdag dacht ik 's middags vrij te hebben om jullie te kunnen updaten, maar alle (super inspirerende) vergaderingen van die ochtend liepen uiten er werd een extra meeting toegevoegd voor de Bunk Heads; we hebben Mock Camp Day geoefend/voorbereid, omdat Melissa (Head of North) en Jasmine (Head of Coop) nog nooit hier geweest zijn en niet precies weten wat er gebeurt op een gemiddelde dag. Kortom, we hebben anderhalf uur toneel gespeeld! We waren allemaal campers (vooral vervelende haha), en Cori heeft ons wakker gemaakt met een liedje, Zosia (Head of Hill) deed de Bunk Clean up, Ben Fink deed rest hour en ik heb iedereen ondergestopt met een wind down activity en een visualisatie (soort verhalenboek dat ik vorig jaar altijd gebruikte in Bunk 14). Daarna moest er nog heel veel papierwerk afgehandeld worden en die avond hadden we een uitgebreide dansles onder leiding van Rachael Bralow. Fantastisch!! Ik heb echt zo hard gelachen. Het was een behoorlijk lange dans en de meeste mensen hadden geen ervaring. Maar uiteindelijk hebben we echt wat neergezet.
Het is hier overigens ontzettend heet!! Dat belooft wat voor juli en augustus...
Zondag kwamen de ... counselors!! (Ik wil steeds campers zeggen, haha. Zo voelde het ook een beetje! Dezelfde voorbereidingen, dezelfde drukte.) Ik heb de hele dag voor South gezeten om mijn 6 mensen welkom te heten. Ik had kaartjes voor hen geknutseld etc. De eerste was Amanda uit Bunk 14. Een superleuk meisje met een mooie gele bloem in haar haar! Ze is een camper geweest en woont in de buurt, theater department (gaat een toneelstuk regisseren) en haar lievelingsfilm is Aladdin. Haar co-counselor (YAY BUNK 14) verscheen daarna, ook al zo'n schatje: Caitlin uit Miami, Florida. Ze heeft sculpture gestudeerd in Rhode Island (jawel, Carolyn's Providence of all places) en is nu onderweg naar huis in het zuiden met al haar spullen, alleen even een 'stop' in Elmer, NJ (van 10 weken haha).Ze is serieus en heel lief, iets rustiger dan Amanda en ik heb veel vertrouwen in de combinatie. Stephen is ook een former camper, een 'big black guy' met een pet en zonnebril, heel relaxed en grappig, lage stem etc. Dus dat was mijn eerste Bunk 15 conselor. Vervolgens heb ik de hele middag voor South zitten werken (van 15 tot 18), ik kon niet weg maar er verschenen ook geen mensen. Uiteindelijk bleek dat de drie anderen in hetzelfde vertraagde UK vliegtuig zaten en niet bij de eerste Bunk Area Meeting zouden zijn. Dus mijn eerste meeting was maar met z'n vieren!! Ik heb het dus maar een beetje informeel gehouden, haha. Wel name game (movements) gespeeld en elkaar voorgesteld. Stephen werkt in Technical Theater en is (net als Caitlin) net deze maand afgestudeerd. Hij komt uit NJ en is helemaal weg van wolken.
Die avond een welcome meeting met alle nieuwe counselors. Zo grappig - ineens eten met 80 mensen in plaats van 10! :) Veel coole spelletjes gedaan, liedjes moeten verzinnen met noise makers, onze leadership team dans gedaan op de Grove stage als verrassings-element etc. Die avond een groot campvuur met Department cheers, meer spelletjes en smores (natuurlijk).
Er zijn nog 100.000 dingen te vertellen maar dat is onmogelijk! De meetings zijn allemaal geweldig. We praten de hele dag over de core values (FUN, SAFETY, PERSONAL GROWTH + COMMUNITY) en vooral de personal growth is mijn favoriet, iedere speech daarover zit ik te genieten (zoals ieder jaar haha). Wat zijn je persoonlijke doelen voor de zomer, hoe wil je groeien als persoon, hoe ga je om met je angsten, hoe kun je andermans behoeften voor die van jezelf plaatsen etc. Step up! 'Being a great counselor is not a spectator sport!'

Ik heb het gevoel dat ik helemaal op mijn plaats ben en al veel meer heb kunnen doen dan de afgelopen jaren. Ik ken inmiddels bijna alle 80 mensen, ik ga naar 'problemen', vraag aan iedereen hoe het gaat, ruim rommel op als ik het zie liggen en heb verschillende meetings geleid (waaronder de International Counselors). Er is nog steeds zoveel meer, en ik denk altijd dat ik mijn paperwork beter had kunnen doen en dat ik niet goed genoeg ben voorbereid... maar ik probeer me wel aan kleine dingen te houden (sit with someone new every meal) etc.
Vandaag was mijn drukste dag (qua voorbereidingen), ik moest 4 Bunk Area Meetings leiden en ben steeds tot laat opgeweest om alles klaar te hebben. (De eigen kamer wordt overigens met de dag beter! Zo lekker om af en toe een moment voor jezelf te hebben, en ik kan dus ook 's avonds doorwerken als ik dat wil) Alle South staff is er inmiddels en ze zijn SUPER. De mooiste, leukste, knapste, liefste types (ik heb het natuurlijk weer over de vrouwen hahaha) - allemaal in mijn bunk area
Vanmorgen heb ik hen een wake up procedure gegeven (dus zij waren de campers, ik deed hen in bed, wakker worden met een liedje, over je dromen vertellen, stretchen, yoga, massage-train, energizer etc). Toen een Bunk clean up les, zo grappig om te laten zien hoe het gedaan moet worden. (Ik deed de hele mock day natuurlijk in Bunk 14, mijn kans om er toch even te zijn deze zomer... :)) Vanmiddag Mock Rest hour (nieuwe 'teams' gemaakt voor procedure overleg, vooral om de mannen te inspireren want die zijn toch wat meer overweldigd door alle knutselopdrachten dan de vrouwen), eind van de middag een officielere meeting met veel info over free time, supervision, canteen, community responsibilities. De laatste meeting was de Wind Down/Bed Time. Natuurlijk iedereen in bed gelegd, gevraagd of Stephe & Stu (zoals iedereen hen noemt) vervelende campers wilden zijn, erg gelachen. Rose bud thorn gespeeld, en dat was mijn favo moment van de dag (mijn rose dus eigenlijk
Korte updates:
-Thomas (de nieuwe piano teacher in plaats van Amanda) bleek afgelopen zaterdag niet te komen!! Dus op het laatste moment een nieuwe docent gezocht, die er inmiddels ook al is: Evan, 20 jaar uit NJ met grote verhalen over Chopin Etudes en veel les-ervaring. Studeert percussie en music education (oftewel 'music ed' zoals men hier zegt). Ben benieuwd hoe hij in actie is!
- Ik heb mijn nieuwe rooster kunnen regelen en ik ga alleen majors lesgeven, minor I = bunk meetings en minor II heb ik voorlopig vrij. Echt fijn om te weten!
- Vanavond hadden we de eerste thunderstorm, lekker binnen blijven :)
- Ik wil thuis ook Square dancen!!!!!!!! Het blijft het beste wat er is. Die muziek!!! Oja en ik heb eindelijk een mede bluegrass fan; Andrew de gitaar docent. Vaagste type wat ik ooit ontmoet heb, komt bijna geen geluid uit totdat hij ineens gaat zingen en een songwriter blijkt te zijn, loopt op blote voeten over camp etc. Hilarisch en geweldig tegelijkertijd, dit gehalte 'oddball' (zoals Sarv het noemt) geldt overigens voor de hele staff. Heerlijk.
- Goeie music staff!!! Iedereen moest gisteren optreden voor elkaar. (Jajaja dat was inderdad interessant voor mij. Ik wist bijna niet meer hoe een piano eruit zag, maar goed, dat is een van mijn personal goals deze zomer
Okeeeeeee that's all folks. Eigenlijk niet maar genoeg informatie voor nu lijk me... morgen Beach day en veel meer meetings, en dan nog meer meetings de rest van de week. Ik ben gevraagd (!) om de tricky transitions te leiden op donderdag. Supercool, wordt vervolgd.
Hoop dat het goed gaat met jullie! Ik hoor dat NL het behoorlijk goed doet! (Niet van de mensen hier overigens, niemand praat over voetbal, haha) Recept van Eggplant komt zeker mee, maar voornamelijk Amerikaans: frituur een aubergine met een krokant laagje
GEFELICITEERD!! Richard dat je geslaagd bent en Leonie met je afstuderen... zo jammer dat ik er niet kon zijn maar de verhalen zijn super :)
Veel liefs en tot mails x
Loes
Hè Loes, barst jij nog niet uit je voegen van al die dingen die zooooo leuk, geweldig en supercool zijn. Je hebt het (volgens mij meer nog dan andere jaren?) gweldig naar je zin zo te lezen. Geniet van alles (ook de vage types haha) en denk er op tijd aan om even rust te nemen..... Liefs, Nadia
YEAH meetings zijn coooool! ik denk aan je lieverd!! KUS
en oowja ik heb je gemaild XXXXXXXXX
LOES!!!!
Wat een verhaal weer :) Ik zou mijzelf zo graag voor een dag naar Elmer willen 'beamen' om mee te dansen, knutselen, zingen, vervelende camper te spelen (ik denk dat ik een natuurtalent ben), na te denken over doelen voor de zomer, etc.
Fijn dat je zo geniet!! KUS!
Beste Loes,
Ik lees enthousiaste verhalen over je verblijf aldaar.
Fijn voor je dat je je passie voor muziek daar zo kunt uitdragen.
Je heb het vast al wel gehoord, voor je tentamen contrapunt ben je geslaagd met een 8. Je ziet het, talent komt altijd boven drijven. Ik wens je nog zinvolle weken toe en groet je hartelijk.
G.Kommers
Hey Loes,
Jaa ik ben er eindelijk vanaf :P
En ik ben ook aangenomen bij de NHTV Breda opleiding game design and architecture.
Nog veel plezier in Amerika!
Richard